Deze pagina is nog under construction. het wordt af en toe bijgevuld

We zijn erachter inmiddels dat een reis voorbereiden voor het grootste gedeelte bestaat uit: Beter goed gejat dan slecht of na heel veel uren uitzoeken zelf bedacht. We hebben heel veel gehad aan de site: https://www.digitalnomadmom.nl/top-10-reis-travel-hacks-van-fulltime-reizend-gezin/ waarvoor dank!

de 'hack's die we hebben overgenomen zijn:

One charger to charge them all

We hebben een blok voor gewone stekkers, usb poorten en reisstekker maar het principe is hetzelfde. Vaak is er maar een enkele stroompunt en wil iedereen zijn device opladen en bij het inpakken hoef je niet allerlei stopcontacten na te zoeken of er nog wat op staat de laden. Zo handig!

BUNQ bank en bijna GRATIS geld opnemen

Van te voren hadden we hier niet goed over nagedacht en dachten we dat het wel mee zal vallen maar de fees zijn zo hoog en het maximale bedrag wat je op kunt nemen vaak zo laag. TIP: Bestel de kaart op tijd!! DOE HET!! Een wereld reis is ook vaak budget keuzes en ergens vaker een biertje doen is leuker dan fee betalen. Een ander voordeel is dat de betaal info gelijk te zien is in de app. TOP product!

Een backpack die als koffer opengaat

Wij hadden deze al. Vaak is er geen ruimte om alle spullen op te ruimen en dit is zoveel handiger en schoner voor de kinderen is deze rugzak er helaas niet. Voor hun gebruiken we de travelbag. We hebben allen de regen en vliegtuighoes van decatlon en zijn er zo blij mee. slotje erop en hup in de meestal vieze laadbak van de bus. ook kunnen we er extra spullen in zoals de strandmat, leeggelopen voetbal en de wandelstok. ook handig bij de goedkope vliegmaatschappijen mag je alleen gratis 7 kilo extra handbagage (naast je handtas of rugzak) en stopten we in de 2 travelbags van de kinderen ieder 7 kilo met nog 2 extra grote plastic shoppers hoefden we alleen onze twee tassen maar in te checken en te betalen. 

Reisaantekeningen Whatsappgroep

 

Dopper en dompelaar 

 deze dopper (andere kleur kan natuurlijk wel) en deze dompelaar koopt! Want die passen precies in elkaar!

 

 

Extra tips:
We hebben onderweg een nordic walking stok gekocht. Als we s'avonds teruglopen naar het hotel kwamen we regelmatig valse honden of honden die heel erg goed hun erf bewaken tegen. De meeste honden worden opgevoed door te slaan dus een stok laten zien is een goed preventief middel. in Indonesië hielp tikken op de grond al. 

Lakenzak geïmpregneerd Cocoon

Klamboe kinderen

Verdeling spullen met reizen over de rugzakken en met vliegen

Waterzuivering Lifestrawmission 12 liter https://www.lifestraw.com/products/lifestraw-mission

Bestek
Zakmessen
RVS rietjes
Bestek
Mok
Plastic bakjes

 

 

 

 

School & kinderen
https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/ 

Ereaders en bibliotheek abonnement 
https://www.onlinebibliotheek.nl/

Speelgoed