We vertrekken met de taxi naar de bus en dan naar de boot. 3 taxi's verder. Taxi chauffeurs zijn zulke horken in Bangkok nog op tijd bij de bus. We dachten dat we naar de haven zouden rijden en dan de boot op cf verwachting website. Het liep anders na 5 uur bus waren we in trat een de organisatie bleek en perfecte veevervoerder, heel efficiënt heel onazies. Uurtje later waren we op koh kood.

De boot ging 45 km per uur. Hard!

We hebben een leuke bungalow en nog net tijd om voor zonsondergang naar het strand te gaan

Alex en bettina en de kids die we hebben ontmoet in pai zijn hier ook. Volgende dag samen naar het strand .

We eten onderweg bij een opa en oma en gaan door naar peter pan beach om oud en nieuw te vieren. Daar zijn drie resorts op een rij en muziek en vuurwerk volgens onze buurman

De politie is je beste vriend 

Topplek! Bedjes om te liggen,  schommel om te spelen en lekkere muziek. 

De schommel

Het aftellen was leuk en grappig sneu.
Het happy new year bord was in het water gevallen dus ging niet aan. De andere staken wel de vuur spuwers aan dus die kerel bijna in de fik en alles gebeurde 20 minuten te vroeg🤣🤣 en kwamen ze pas achter na het opruimen toen de andere resorts met vuurwerk begonnen. Manager ging tekeer tegen personeel. Dit om combi met de voeten in het zand vergeten we nooit 

Nieuwjaarsdag. Het is zo mooi hier. Witte stranden , blauw water, groene bossen en zo lekker rustig. 

Vandaag naar onze eigen strand 

Beach, eat, sleep & repeat......

Real naked bike

Vandaag naar de secret sunset beach. Een strand zonder resort. 2 redelijk steile heuvels en 1 echt steile heuvel en een typisch Aziatische brug zijn we er. 

3 januari naar een strand iig iets dichter bij met een haventje en meer rotsen zodat we kunnen snorkelen. 

Deze woont onder de stoel

Rechtsonder staat Ruben te kijken

Ons standaard strand. Alles is er.  Bomen voor de schaduw,  rotsen waar vissen zwemmen om te snorkelen,  ondiep water om te spelen met de bal,  platform met stoelen om heen te zwemmen,  wc en douche, schommel om in de zee te springen en pier om af te springen en maar 5 minuten op de scooter. 

Things to do 😂 dit is het dan ook

Het is zo mooi hier. Een dagje bewolkt dus prima weer om over eiland te rijden

Fisherman village. Huizen op palen waar de vissers wonen. 

Man met aap op de brommer

Boom van 500 jaar oud top attractie

En een 200 jaar oude boom

Offerjurk

Jaarlijkse 3 daags feest in het dorp. Gewoon plat zuipen en eten en kermis 

Koh kood is in de provincie trat

Dagje naar een ander strand. Peter pan, wendy en neverland resort zitten er.  Ook mooi

Mangrove bossen 

Veel visjes

Shithead spelen

Dagje ons eigen strand

Samen trainen op het voetbal veld

Laatste dagje strand . kinderen wilde graag naar peter pan resort. In Thailand is het strand niet privé dus mag je overal op.

Mangrove bossen

We verlaten koh kood, snik.

De taxi's hebben hier een open bak waar je met je bagage in wordt gestopt en met 80 km per uur 27 km verderop wordt afgezet. We doen veel schietgebedjes

De bak was vol dus Ruben en stef mochten bij de chauffeur 

Omdat we, als we  in een keer, van koh kood maar bangkok net wel of net niet op tijd zouden zijn op het vliegveld hebben we de reis in 2x gedaan. Eerst met de slowboot naar trat en de dag erna met de bus naar Bangkok en met de taxi naar het vliegveld 

In trat was de guesthouse ook een muay Thai boksschool

Om maar maar Ruben te spreken... in dit soort restaurantjes zouden we maanden geleden niet hebben gegeten. 

Het was heerlijk.

De yellow wonder olie komt uit trat een is overal voor. 

Ons zakmes is gebroken en moeten en nieuwe. Deze zijn wel heel bruut

De vis markt zowel vers als gedroogd 

Deze hebben we met snorkelen gezien. Ze zwemmen vrij hoog in het water, bijna op gelijke hoogte met ons. 

Die tanden 

De keuken van de eigenaar van ons hotel

En de afwasmachine 

We waren om 6.30 opgestaan en om 8 uur naar het busstation. We moesten er om  8.15 zijn en de bus zou om 9 uur vertrekken ri Bangkok. We vertrokken kwartiertje later maar dat maakt in Bangkok dus al uit. Vrijdagmiddag is gekkenhuis met het verkeer. Tijdens de stop heeft jop een mug weggeslagen en ook gelijk zijn bril van zijn hoofd en het glas gebroken. Dat is echt erg. We waren en half uur te laat in Bangkok en door alle files één daardoor en uur later op het vliegveld. 

Eerst maar snel eten want dat hadden we nog niet echt gedaan. Er was nog 1 groot probleem. We hadden zondag de visum aangevraagd voor vietnam en die heeft max 3 werkdagen verwerk tijd. Vrijdag, 5 dagen later en vlak voor het weekend hadden we nog steeds niets. We hebben alle contact gezocht die mogelijk was, dat is meer  zoeken dan dat er contact mogelijk is. Zonder visum geen vlucht en het visum van thailand verloopt vandaag. 

Om 17.42 terwijl we in de rij stonden met nog 3 wachtende voor ons kregen onze visum. Airasia heeft de visa geprint, door hollen naar gate en hadden  5 minuten over voor boarden Wat een stress...tijdens het boarden hotel geboekt. We zijn helemaal gesloopt na vandaag. Wat een gedoe wat een stress.