We zijn naar de borobordur geweest. Het was zo anders dan de prambanan. Veel meer toeristen en dus ook opdringerige verkopers,  dat hadden we nog niet eerder mee gemaakt.  de meesten gingen hup naar de bovenste etage en weer weg. We zijn elke van de 9 etages omheen gelopen. Dit is volgens het bord om respect te tonen voor de tempel. Eigenlijk moet het 3x maar dat ging en beetje te ver. 

Het is een groot indrukwekkend gebouw. Het was zo rustig voor een unesco wereld erfgoed en in het hoogseizoen. Bizar. sommige etages waren we gewoon alleen. 

Bij de uitgang langs rijen kraampjes

De merapi in haar volle glorie

Met Azhar van interfidei, waar jop zijn training heeft gegeven,  gingen we naar een inter religieus klooster. Helaas waren de monikken niet aanwezig.  Wel hele mooie beelden. 

Met de gids en azhar

Vleesetende plant

Grote, hele grote boeddah in de tempel er tegen over . Stenen die ze missen worden gemaakt van lava van de merapi. 

Lunch, bananenbrood van de bakker en fruit

Chicken church wat eigenlijk geen kerk is maar een inter religieus gebouw maat gebedsruimtes voor alle geloven. Met schitterend uitzicht en een restaurant met heerlijke ice coffee en ice tea

Op de foto met Ruben

Dit zou toch ieder ouder moeten hebben... maar dan met een bed ipv matje 

En tot slot gegeten in het meest bizarre restaurant ever. Het is een man die als vrouw is gekleed. Het interieur is een soort kerstmis met paarden naast het toilet en heerlijk gegeten. 

Jop zijn drankje kokosnoot karamel

Hier zat ice koffie in normaal is deze mok voor melk

Morgen is het slacht feest. De hele dag worden de koeien en schapen vervoerd. 7 mensen kopen een koe. Deze wordt ritueel geslacht en verdeeld onder de armen.