We vlogen met KLM. De kinderen vonden het fantastisch. De hele dag film kijken, de hele dag bediend worden,  niets op te ruimen.  Zo luxe. Een bioscoop plus. De reis ging ook lekker snel. 

2e deel was minder vanaf Damman naar muscat. Slecht geslapen.  In Jakarta met de trein en laatste stuk met taxi via app (grab). Werkt fantastisch. 

Kleine, hele kleine kamer.  Wat geprobeerd te eten op straat maar durfden het niet aan. Alleen maar vlees, kip, slangen en vis... als avond dan maar bananen,  lychees en kroepoek. Daarna klokje rond geslapen. 

Na 2 dagen jakarta gaan we door met de trein naar bandung. Dat slapen we 1 nacht, daarna 1 nacht in ciwidey en weer een nacht in bandung. 

De trein reis van Jakarta was schitterend. Net en rijdende film en luxer dan een vliegtuig qua stoelen . We gebruiken grab om van en naar het station ter komen, geweldige app.

We besluiten ter plekke om alleen maar floating market te gaan en niet naar de vulkaan (die een uurtje later as spuugt, hoe bizar). Floating market was volgens de gids een locale drijvende markt. Het was in werkelijkheid een soort pretpark met eetstandjes. #touristtrap wel mooi aangelegd,  schitterende natuur en lekker eten. Kids vonden mn de bewegings vrijheid die ze in jakarta niet hadden heel fijn. Ruben voelde zich beroemd. Iedereen wilde op de foto. We waren de enige buitenlanders. 

Bandung in de avond. Mega moskee... En een heel gaaf groot kunstgras veld ervoor waar je alleen met blote voeten op mag

Met de grab naar ciwidey... 38 km in 1,5 uur....pffff. Zo druk hier. We sliepen in een oud -prestigieus -Nederlands -maar -nu -heel -erg- vervallen- iets... tussen 2 moskeeën in. Geen oog dicht gedaan. Daarna naar de krater. Zo bijzonder. Het meer is van zwavel. De grab chauffeur bleef onze gids tot in bandung. Via de thee plantage en zijn huis terug. Hij woont op de campagne en bij elk gewas kwam uitleg. Echt leuk